Kirsikat

Ulkomaiset kirsikat

Kirsikka on pieni kirsikkapuun hedelmä.  Kirsikka on usein väriltään jotain vaaleanpunaisen ja viininpunaisen väliltä ja maultaan se on makeankirpeä. Kirsikan säilyvyys on hyvä ja se sopii hyvin monenlaisiin käyttötarkoituksiin.

Mehukkaat kirsikat sopivat hyvin leivontaan, esimerkiksi piirakoihin tai niistä voi tehdä hilloa tai mehua. Rohkeimmat kokit voivat koittaa myös kirsikkaliköörin valmistusta. Edellä mainittujen lisäksi kirsikat sopivat myös säilöntään ja pakastukseen.

Kirsikka on ainoa tuotteemme, joka tuodaan koko kesän ajan ulkomailta. Kirsikat tilataan myyntiin maahantuojan kautta ja ne tuotetaan pääsäntöisesti joko Espanjassa tai Saksassa. Kirsikoita on parhaiten saatavilla toukokuun puolivälistä elokuuhun saakka.

Kirsikoita myydään 250g, 500g ja 1kg pakkauksissa.